Zero Waste – Menneen romantisointia

Olen tuotteiden myötä huomannut, kuinka suuremmat teemat nousevat tämän lomassa esiin. Tästä syystä olen päättänyt kirjoittamaan myös blogia aiheista jotka koskettavat.

Suuren osan elämästäni olen asunut esikaupungissa tai kaupungissa, ainoa paikka joka on pysynyt samana on kesämökkimme. Siellä ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä, mutta aurinkokenno ja pieni suloinen järvi. Kantoveden voimin tehdään ruoka ja sähköä tuskin tarvittiin ennenkuin puhelimet tuli mukaan kuvioihin. Kirjoitin siellä jopa graduani parina kesänä – kiitos läppäri ja ladattava akku.

Suomalaiset ovat mökki kansaa ja siellä ollessa, etenkin niillä joilla mökki on saaressa tai viemäröinti on olematonta on ekologisuus ja ns. zero waste ajattelu kaiken ydintä. Siksi uskon, että suomalaisilla.

Hieman sattuman kautta havahduin mehiläisvahakääreisiin ja kääreiden kautta mehiläisvahaan. Mehiläisvahakynttilät ovat harvoja kynttilöitä joista ei irtoa haitallisia pienhiukkasia sisäilmaan. Lapsen myötä on tullut tärkeämmäksi toimia, eikä ainoastaan puhua kestävämmän elämän puolesta. Kun viettää piäivät lapsen kanssa joka opettelee puhumaan on käsin kosketeltavaa se, kuinka lapset tekevät niinkuin teemme, ei niinkuin sanomme. Huomaa itsekin että aina ei toimi, kuten toivoisi toimivan. Tämä on suuri syy sille, miksi tahdon tuoda oman korteni kekoon kestävämmän maailman puolesta, jotta tulevaisuudessa voidaan vielä kertoa menneisyydestä.

Zero waste on ilmiö, joka kuvaa hyvin ehkäpä trendikkäällä tavalla nykypäivän paluuta entiseen. Emme voi jatkaa tätä kulutus tyyliä, meidän on löydettävä uusia tapoja elää. Harva kuitenkaan on halukas laskemaan elintasoaan, vaikka sekin todennäköisesti on …

  • Bee Clever tahtoo painaa niitä nappeja, joita ei aina jaksa itse painella. Tarkoittaen sillä sitä, että tuotteidemme tarkoitus on tehdä arkipäiväisistä asioista aivan yhtä yksinkertaisia kuin ne ovat, lisäämällä siihen kestävää kehitystä. Niin taloudellisesti kuin ekologisesti. Tuotteemme ovat 100% biohajoavia ja toimimme yhteistyössä suomalaisten pienyrittäjien kanssa. Tukemalla meidän tuotteita, tuette myös muita pienyrittäjiä.
  • Aihe on sen verran moniulotteinen, että valitsin julkaista blogin, jotta saadaan keskustelua aikaan. Bee Cleveristä on tullut minulle henkilökohtainen ilmastomarssi. Monen silmissä tämä on varmasti pieni teko, mutta uskon täysin siihen että jos me kaikki teemme pienen asian saamme yhdessä paljon aikaan. Tästä on mehiläisyhdyskunta todella hyvä esimerkki.
  • Ensimmäinen kevät, kun olen pysähtynyt puun juurelle kuutelemaan siellä tapahtuvaa surinaa. En ole pelännyt. Taas kerran, tahdon toimia niin etten veisi pelkojani eteenpäin seuraavalle sukupolvelle. On niin paljon helpompi elää yhteiseloa ympäröivän maailman kanssa, kun ymmärrämme toisiamme.
  • Ennen viljelin vain hyötykasveja – nyt huomaan katsovani myös kukkia eri silmin. Ostin ilman puhdistuskukkia – helppohoitoisia.
  • Mehiläisfobia – ymmärrän – en edes pitänyt hunajasta ennenkuin maistoin sitä kunnolla. Luin aiheesta ja olen myyty.

Se antoi minulle voimaa otta askel kohti yrittäjyyttä. Elokuussa 2019 osallistuimme ensimmäisille markkinoille ja siitä alkoi taival kohti yrittäjä identiteettiä.

TÄYTYISI KIRJOITTAA KOKONAINEN JUTTU

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *