FAQ

Miksi Bee Clever käyttää ainoastaan vanhoja kankaita mehiläisvahakääreissään?

Kankaalle ei toistaiseksi ole selkeää loppusijoitus paikkaa ja on siitä syystä ongelmajätettä. Miksi siis tuottaa uutta roskaa kun vanhaa voi kierrättää? Kankaat joista valmistamme mehiläisvahakääreet ovat usein vuosikymmeniä vanhoja. Ne ovat pestyjä monen monta kertaa ja tästä syystä valmistuksessa olleet kemikaalit ovat haihtuneet ja peseytyneet kankaista jo ennen kuin ne menevät puhdistettavaksi ennen vahausta. Monella on myös nostalgisia muistoja kankaista, jotka saavat vielä hetken pidemmän elämän mehiläisvahakääreenä. Mummun lakana, vanhat verhot, pöytäliina tai tyynynpäällinen herää taas henkiin ja on vielä kaunis koriste jääkaapissa. Sitä ei ehkä olisi uskonut kun kankaan ensimmäisen kerran otti käyttöön.

Miksi mehiläisvahakääre ei kestä kuumaa?

Mehiläisvahan sulamispiste on 63 C, jos kääre altistuu kuumalle, vaha sulaa eikä kääre enää toimi kunnolla. Vältä siksi kuivattamista tiskikoneen yläpuolella tai pesualtaan yläpuolella jos kaadat altaaseen kuumaa vettä pastasta tai perunoista myös höyry vaurioittaa pidemmän päälle käärettä. Huuhtele siis ainoastaan kylmällä tai haalealla vedellä. Halutessaan voi käyttää tilkan tiskiainetta.

Mehiläisvahakynttilät

Tiesitkö että mehiläisvahakynttilä ei savuta tai valuta, ellei ole vetoa. Mitä enemmän savua kynttilä tuottaa, sitä enemmän on ilmassa pienhiukkasia. Mehiläisvaha on luonnon oma tuote, joka ei saastuta sisäilmaa. Iltojen pimetessä on siis turvallista polttaa mehiläisvahakynttilöitä sisätiloissa.

Kuinka kuivatan käärettä?

Kääreen voi kuivattaa pistämällä se roikkumaan esimerkiksi kuivauskaappiin, tai tiskitelineeseen. Sen voi myös taputella kuivaksi, huomioi silloin, että taputtelet kuivaksi.

Kuinka säilytän käärettä?

Kääreen voi kuivauksen jälkeen viikata ja säilöä vaikkapa keittiönkaapissa, hyllyssä, tai rullata kääre kuivumaan purkkiin. Rullattuna kääreen säilyvyys on paras mahdollinen.

Yrityksen arvot?

Bee Clever ottaa valikoimaan ainoastaan tuotteita joiden loppusijoituspaikka on valmiiksi tiedossa jo kun tuote otetaan käyttöön. Kääreet voi kompostoida tai polttaa. Tahdomme minimoidan jätteen määrää, helpottaa arkielämää ja jakaa hyvää mieltä ja oloa.

Kuka valmistaa Mehiläisvahakääreet?

Bee Clever suunnittelee ja Mesila Isä & Poika Ay toteuttaa mehiläisvahakääreiden valmistuksen. Näin voimme taata että elintarvikekontaktille säädetut tiukat vaatimukset täyttyvät.

Kuinka Mehiläisvahakääre puhdistetaan?

Mehiläisvahakääre pestään kylmällä tai haalealla vedellä. Halutessaan voi käyttää tilkan mietoa tiskiainetta.

Mistä paperista mehiläisvahakääreiden etiketit on valmistettu?

Mehiläisvahakääreiden etiketit on valmistettu kierrätyskuiduista tehdystä paperista. Etiketin kääntöpuolella on käyttöohje, jotta jokainen voi palata ohjeen ääreen jos jokin jäisi mietityttää. Painotuotteet on tilattu Origokselta.

Minne viedään kun se ei enää toimi?

Mehiläisvahakääre poltetaan tai kompostoidaan.

Kuinka kauan kääre toimii?

Toimivuus on jopa vuoden. Kääreen toimivuus on paljolti riippuen siitä, kuinka sitä käyttää. Muista, ettei kääre kestä kuumuutta. Pese se sen takia haalealla tai kylmällä vedellä. Älä myöskään annan kuivua lämmön läheisyydessä. Uuni, lämmin vesi, tiskikoneesta tuleva höyry ovat esimerkkejä siitä, mikä vaurioittaa vahakäärettä.

Miksi mehiläisvahakääre toimii niin hyvin?

Mehiläisvaha on antibakteerinen, ja kangas hengittää. Tästä syystä esimerkiksi juusto ei “hikoile”, mitä se saattaa tehdä muoviin pakattuna.