Usein kysyttyä

ELINTARVIKKEILLE SOPIVA EKOKELMU?

Ekokelmut valmistetaan käsityönä Suomessa. Bee Clever ekokelmut valmistetaan yhteistyössä Mesila Isä ja Poika Ay sekä Liisa-Helinä Tmi. Näin varmistamme että ekokelmut täyttävät elintarvikekontaktimateriaalille säädetyt tiukat vaatimukset ja voimme taata että se soveltuu hyvin elintarvikkeiden suojaukseen.

MEHILÄISVAHAKÄÄRE TAI EKOKELMU?

Bee Cleverin ekokelmujen kohdalla kyseessä on täysin sama tuote kuin mehiläisvahakääre. Ekokelmu on yleinen nimitys muovisen kelmun ekologisemmalle vaihtoehdolle. Ekokelmuja löytyy erilaisilla vahoilla joista yksi on soijavaha. Ekokelmu ja mehiläisvahakääre ei siis välttämättä ole täysin sama asia, se riippuu täysin siitä millä vahalla kangas on päällystetty. Bee Clever ekokelmut on kangas joka on päällystetty mehiläisvaha- ja auringonkukkaöljy seoksella.

KUINKA KAUAN EKOKELMU TOIMII?

Toimivuus on jopa vuoden. Ekokelmun toimivuus on paljolti riippuen siitä, kuinka sitä käyttää. Muista, ettei kääre kestä kuumuutta. Pese se sen takia haalealla tai kylmällä vedellä. Älä myöskään annan kuivua lämmön läheisyydessä. Uuni, lämmin vesi, tiskikoneesta tuleva höyry ovat esimerkkejä siitä, mikä vaurioittaa vahakäärettä.

KUINKA ISTUTTAA ETIKETTI?

Oma Aika Kynttilän etiketti sisältää kukkien siemeniä. Voit istuttaa osan tai koko etiketin multaan ja antaa siementen itää. Peitä etiketti hyvin ohuella kerroksella multaa. Ei haittaa, vaikka osa etikettiä jää näkyviin, tärkeintä on pitää etiketti kosteana jotta siemenet rupeavat itämään.

Etiketti sisältää seuraavien kukkien siemeniä: kirjokiurunkukka, silkkikukka, kesäpäivänhattu, tuoksupielus, leijonankita ja nurmikkokohokki.

MITÄ KUKKIA ETIKETISTÄ KASVAA?

Etiketti sisältää seuraavien kukkien siemeniä: kirjokiurunkukka, silkkikukka, kesäpäivänhattu, tuoksupielus, leijonankita ja nurmikkokohokki.

CAN I ORDER ABROAD?

Bee Clever delivers world wide. In the Nordic countries our postal fee is 5,90 Euro. Do contact us at info@beeclever.fi to place and order or in case you have any further questions.

EI HAITALLISIA PIENHIUKKASIA MEHILÄISVAHAKYNTTILÖISTÄ

Tiesitkö että mehiläisvahakynttilä ei savuta tai valuta, ellei ole vetoa. Mitä enemmän savua kynttilä tuottaa, sitä enemmän on ilmassa pienhiukkasia. Mehiläisvaha on luonnon oma tuote, joka ei saastuta sisäilmaa. Iltojen pimetessä on siis turvallista polttaa mehiläisvahakynttilöitä sisätiloissa. Sammuta kynttilä kastelemalla sydän valuvaan mehiläisvahaan, niin kynttilä ei savuta edes sammuttaessa.

Bee-Clever-kynttilä

KUINKA EKOKELMU PUHDISTETAAN?

Ekokelmu pestään kylmällä tai haalealla vedellä, annetaan kuivua ja on jälleen valmis käytettäväksi. Halutessaan voi käyttää tilkan mietoa tiskiainetta.

100 % BIOHAJOAVIA TUOTTEITA?

Ekokelmut sekä ruokalaput ovat valmistettu käytetistä puuvillanakankaista, mehiläisvahasta ja auringonkukkaöljystä. Kaikki ovat luonnonmateriaaleja ja tuote on siksi täysin biohajoava. Tultuaan tiensä päähän ekokelmun tai ruokalapun voi leikata palasiksi ja kompostoida tai polttaa. Tuotteet toimivat oivana sytykkeenä, joten se kannattaa hyödyntää jos käytössä on tulisija.

MITEN EKOKELMU MUOVAUTUU?

Ekokelmu on puuvillakangas, joka on päällystetty mehiläisvahalla jossa on tilkka auringonkukkaöljyä. Mehiläisvahan ansiosta ekokelmu muovautuu kehon lämmöstä ja jähmettyy hyvin astioiden ympärille tai eväsleipiä tai juustoa pakatessa. Toisin kuin muovissa esimerkiksi juusto ei pääse “hikoilemaan”, vaan säilyy paremmin sillä ekokelmu hengittää juuri sopivasti, niin ettei juusto pääse kuitenkaan kuivumaan. Myöskään avokaado ei menetä vihreää väriään, vaan säilyy reikkaampana pidempään käärittyään se ekokelmuun.

KUINKA KUIVATTAA EKOKELMUA?

Kääreen voi kuivattaa pistämällä se roikkumaan tai rullalle esimerkiksi kuivauskaappiin tai tiskitelineeseen. Sen voi myös taputella kuivaksi, huomioi silloin, että taputtelet kuivaksi.

KUINKA SÄILYTÄN EKOKELMUA?

Ekokelmu voi kuivauksen jälkeen viikata ja säilöä esimerkiksi keittiönkaapissa, hyllyssä, tai rullata kääre kuivumaan purkkiin. Rullattuna kääreen säilyvyys on paras mahdollinen.

MIKSI EKOKELMU EI KESTÄ KUUMAA?

Ekokelmu on päällystetty mehiläisvahalla ja sen sulamispiste on 63 C, jos kelmu altistuu kuumalle, vaha sulaa eikä kääre enää toimi kunnolla. Älä annan kuivua lämmön läheisyydessä. Uuni, aurinko, lämmin vesi, tiskikoneesta tuleva höyry ovat esimerkkejä siitä, mikä vaurioittaa vahakäärettä.Huuhtele siis ainoastaan kylmällä tai haalealla vedellä. Halutessaan voi käyttää tilkan tiskiainetta. Ekokelmu kestää hyvin kylmää ja sen voi pakastaa. Oikein käytettynä kestävyys on jopa vuoden.

MIKSI KÄYTÄMME AINOASTAAN SECON HAND KANKAITA?

Kankaalle ei toistaiseksi ole selkeää loppusijoitus paikkaa, minne viedä rikkinäinen lakana, pöytäliina tai tyynynpäällinen? Tästä syystä olemme päätyneet käyttämään vain secon hand kankaita, sillä miksi siis tuottaa uutta roskaa kun vanhaa voi kierrättää? Kankaat joista valmistamme mehiläisvahakääreet ovat usein vuosikymmeniä vanhoja. Ne ovat pestyjä monen monta kertaa ja tästä syystä valmistuksessa olleet kemikaalit ovat haihtuneet ja peseytyneet kankaista. Kankaat puhdistetaan, varmistetaan ettei niissä ole homeitiöitä ja menevät sitten vahattavaksi.. Monella on myös nostalgisia muistoja kuoseista jotka saavat vielä hetken pidemmän elämän mehiläisvahakääreenä. Mummun lakana, vanhat verhot, pöytäliina tai tyynynpäällinen herää taas henkiin ja on vielä kaunis koriste jääkaapissa tai pakkasessa. Sitä ei ehkä olisi uskonut kun kankaan ensimmäisen kerran otti käyttöön.

YRITYKSEN ARVOT

Bee Clever ottaa valikoimaan ainoastaan tuotteita joiden loppusijoituspaikka on valmiiksi tiedossa jo kun tuote otetaan käyttöön. Ekokelmut, kestopussit ja ruokalaput voi kompostoida tai polttaa. Tahdomme minimoidan jätteen määrää, helpottaa arkielämää ja jakaa hyvää mieltä ja oloa.

Mehiläisvaha on antibakteerinen luonnon tuote, joten sen voi turvallisesti kompostoida.