🎉Täytämme tänään 2 vuotta! 🎉

Kaikki alkoi vähän vahingossa kun halusin jollain lailla konkretisoida omaa huolta ilmastonmuutoksesta. Huomasin puhuvani luonnon puolesta ja sanonta “lapset tekevät niinkuin teemme, ei niinkuin sanomme” pyöri päässäni. Koin että minunkin olisi ryhdyttävä konkreettisiin toimiin, mutta miten?

Ekokelmu_Mehiläisvahakääre_Medium_Small

Olin noin vuosi aikaisemmin törmännyt mehiläisvahakääreeseen ja hämmästellyt sen nerokkuutta. Olin tehnyt niitä lahjaksi ja minulta oli kyselty niiden perään useaan otteeseen. Lyhyesti voi sanoa että mehiläisvahakääre nimettiin ekokelmuksi, jotta tuotteen käyttötarkoitus olisi heti ensisilmäyksellä edes vähäisen selkeämpi. Tärkeä osuus oli myös kierrätetyt kankaat, miksi tuottaa uutta kun vanhaa voi kierrättää? Valmistus siirtyi elintarvikekontaktimateriaali säädösten mukaisiin olosuhteisiin ja kynttilöitä on tullut lisää ja erilaisia malleja.

Itse olen käynyt mehiläistarhauksen peruskurssin. Kukapa olisi uskonut, että hyönteiskammoinen henkilö kykenisi edes seisomaan mehiläiskenno kädessä (suojapuku päällä tietysti)? En ainakaan minä. Mutta, niin sitä vaan on oppinut hämmästelemään ja perehtymään joka päivä vähän enemmän mehiläisten, pölyttäjien ja hyönteisten todella merkittävään elämään. Kaikkeen sellaiseen mikä on häviämässä jos jatkamme kuin ennen.

Ekokelmu pisti minut miettimään mitä kaikkea voisin tehdä toisin, jotta vähentäisin muovia tai liiallista uuden tuottamista. Paljon olen päässyt eteenpäin ja paljon pystyn varmasti vielä muuttamaan. On oltava myös armollinen itselleen.

Ilmastoahdistus voi puskea kovalla voimalla, mutta Bee Cleverin kautta tahdon tuoda kauniita ja yksinkertaisia ratkaisuja arjen keskelle. Viimeiset puolitoista vuotta on ollut hyvä mittari sille, viihtyykö omassa arjessa. Moni on innostunut sisustamisesta ja kotoilu on viety uusiin sfääreihin. Arki onkin kaiken tekemisemme keskiössä ja tahdomme tuoda kaunniita asioita sinne, missä vietämme aikaa eniten.

Jos me kaikki teemme pieniä asioita voimme yhdessä saada suuria muutoksia aikaan 🌍. Tahdon uskoa siihen että joka ikinen voi tuoda kortensa kekoon kuin muurahainen suuren pesän puolesta.

Bee Clever ei olisi mitään ilman asiakkaita, jälleenmyyjiä ja kaikkien teidän tukea. Valtavan suuri kiitos siis kaikille jotta saan tehdä tätä ihanaa työtä!

Puhallan muutaman siemenen ilmaan. Katsotaan mitä ne tuovat tullessaan💚🐝💚

Aurinkoista loppukesää toivottaen,

Annika

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *