EKOKELMU

Mehiläisvahakääre, ekokääre, bee’s wax wrap, tuote tunnetaan monella nimellä. Kyseessä on kangas joka on päällystetty mehiläisvahalla. Se muovautuu kehon lämmössä ja jähmettyy jääkaapissa, kestää jopa pakastamisen.

Mehiläisvahakääre on luonnonystävällinen vaihtoehto muovikelmulle, foliolle tai muovipussille. Kääre on uudelleen käyttövalmis huuhtelun ja kuivaamisen jälkeen. Tultuaan tiensä päähän, kääre leikataan suikaleiksi ja kompostoidaan tai poltetaan (se on oiva sytyke). Se on siis täysin biohajoava.

Pese kääre käytön jälkeen haalealla vedellä. Kuumassa vaha sulaa, eikä toimivuus ole enää taattua. Anna kuivua ja kääre on jälleen käyttövalmis. Halutessasi voit myös käyttää tilkan laimennettua tiskiainetta.

Ekokelmuun saat helposti käärittyä mm. juustot, eväät, puolikkaan hedelmän tai sipulin. Muovikelmun tapaan sillä voi myös peittää kulhon. Raaka kala tai liha eivät sovellu kääreelle.

Kääreestä saat viikattua jopa pussukan, sinne voit laittaa esimerkiksi omenan palaset tai pähkinät. Kääre kestää myös pakastamisen ja käyttöikä on jopa vuoden.

Tämän jälkeen voit saada kääreen uuteen loistoon silittämällä sen leivinpaperin välissä. Vaha sulaa jälleen ja kääreestä tulee kuin uusi.

Kääreet valmistetaan Suomessa vanhoista kankaista jotka ovat luonnonkuituja. Bee Clever suunnittelee ja Mesila Isä & Poika Ay sekä Liisa-Helinä Tmi toteuttaa valmistuksen. Tuote täyttää elintarvikekontaktimateriaalille säädetyt tiukat kriteerit.

3 kääreen setti (S, M & L) hinta on 29 € sisältäen toimituksen.

Small 19×19 cm
Medium 27x27cm
Large 33x33cm

Lisäksi valikoimassa on myös vuokakelmu koossa:
XL 29x39cm