EKOKELMUT

Mehiläisvahakääre, ekokääre, mehiläsvahakelmu, bee’s wax wrap, tuote tunnetaan monella nimellä. Kyseessä on kangas joka on päällystetty mehiläisvahalla. Se muovautuu kehon lämmöstä ja jähmettyy jääkaapissa, kestää jopa pakastamisen.

Mehiläisvahakääre tai ekokelmu on luonnonystävällinen vaihtoehto muovikelmulle, foliolle tai muovipussille. Ekokelmu on uudelleen käyttövalmis huuhtelun ja kuivaamisen jälkeen. Tultuaan tiensä päähän, se leikataan suikaleiksi ja kompostoidaan tai poltetaan (se on oiva sytyke). Ekokelmu on siis täysin biohajoava.

Pese kelmu käytön jälkeen haalealla vedellä. Kuumassa vaha sulaa, eikä toimivuus ole enää taattua. Anna kuivua ja kääre on jälleen käyttövalmis. Halutessasi voit myös käyttää tilkan laimennettua tiskiainetta.

Ekokelmuun saat helposti käärittyä mm. juustot, eväät, puolikkaan hedelmän tai sipulin. Muovikelmun tapaan sillä voi myös peittää kulhon. Raaka kala tai liha eivät sovellu kääreelle.

Ekokelmusta saat viikattua jopa pussukan, sinne voit laittaa esimerkiksi omenan palaset tai pähkinät. Kelmu kestää myös pakastamisen ja käyttöikä on jopa vuoden.

Tämän jälkeen voit saada ekokelmun uuteen loistoon silittämällä sen leivinpaperin välissä. Vaha sulaa jälleen ja kelmusta tulee kuin uusi.

Ekokelmu valmistetaan Suomessa secon hand kankaista jotka ovat luonnonkuituja. Bee Clever suunnittelee ja Mesila Isä & Poika Ay sekä Liisa-Helinä Tmi toteuttaa valmistuksen. Tuote täyttää elintarvikekontaktimateriaalille säädetyt tiukat vaatimukset.

Kolmen ekokelmun setti – First Aid Kit – sisältää kolme erikokoista kelmua (S, M & L)

Small 18×18 cm
Medium 25x25cm
Large 33x33cm

Maxi kokoinen ekokelmu koossa 33×45 cm