Mikä on mehiläisvahakääre?

Mehikäisvahakääreet ovat luonnonystävällinen vaihtoehto muovikelmulle. Yksi kääre on käyttövalmis uudelleen ja uudelleen huuhtelun jälkeen. Koska vaha sulaa kuumassa vedessä, on kääre huuhdeltava kylmällä tai haalealla vedellä. Haluttaessa voi myös käyttää tilkan tiskiainetta.

Mehiläisvahakääreeseen saat helposti käärittyä juustot, eväät, puolikkaan hedelmän, sipulin tai peitettyä kulhon. Ainoastaan raaka kala tai liha eivät sovellu kääreelle.

Kääreesta saa myös viikattua pussukan, jonne mukaan saa omenan palaset tai pähkinät ja kääre kestää myös pakastamisen.

Mehiläisvaha on antibakteerinen, joten ruoan säilyvyys on muovia parempi. Kääreestä ei myöskään irtoa haitallisia pienhiukkasia. 

Pese kääre käytön jälkeen kylmällä tai haalealla vedellä, kuumassa vaha sulaa, eikä toimivuus ole enää taattua. Anna kuivua, ja kääre on jälleen käyttövalmis. Halutassaan voi myös käyttää tilkan laimennettua tiskiainetta. 

Käyttöikä on noin 6-12kk. Sen jälkeen kääreen voi saada uuteen loistoon lämmittämällä minut uunissa noin 140 C noin 6-8 min. Vaha sulaa jälleen, ja kääreestä tulee kuin uusi. Toinen vaihtoehto on polttaminen tai kompostoiminen.